«Powrót

Zaproszenie na Międzynarodowe Targi Transportu i Logistyki Trans Poland 2013

Zaproszenie na Międzynarodowe Targi Transportu i Logistyki Trans Poland 2013

Zaproszenie na Międzynarodowe Targi Transportu i Logistyki Trans Poland 2013


W dniach 26-28 listopada br. w Warszawskim Centrum EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14 odbędą się Międzynarodowe Targi Transportu i Logistyki Trans Poland 2013.

Są to specjalistyczne targi, podczas których zaprezentowane zostaną najnowsze rozwiązania i usługi w branży logistycznej i transportowej. Wśród wystawców Trans Poland 2013 znajdą się m.in. Służba Celna, firmy transportowe, spedycyjne (kolejowe, drogowe, morskie), producenci taboru transportowego, wytwórcy części i podzespołów w różnych sektorach transportu, producenci systemów transportu wewnętrznego i wyposażenia magazynów, producenci rozwiązań z zakresu ITS oraz systemów zarządzania transportem.

Podczas trwania Międzynarodowych Targów Transportu i Logistyki Trans Poland 2013 Służba Celna zaproponuje przedsiębiorcom aktywny udział w 3 panelach poświęconych:

  •        ułatwieniom dla przedsiębiorców
  •        informatyzacji cła
  •        tranzytowi i ułatwieniom na granicach


Panele dyskusyjne Służby Celnej zaplanowano na pierwszy dzień imprezy tj. 26 listopada w godzinach 12.00 – 15.00

Szczegółowy harmonogram zaplanowanych do omówienia tematów w poszczególnych panelach przedstawia się następująco:**



PANEL 1 – UŁATWIENIA DLA PRZEDSIĘBIORCÓW
 

 

Godzina

Temat wystąpienia

Prelegent

12.00 – 12.30

 

30 min

Ułatwienia dla przedsiębiorców wprowadzone lub zainicjowane przez Służbę Celną w latach 2012 – 2013

Piotr Pogorzelski

Z-ca Dyrektora

Departamentu Polityki Celnej

12.30 – 12.50

 

20 min

Instytucja AEO w Polsce i na świecie – dlaczego warto dołączyć do elity

Urszula Dyszlewicz

Naczelnik Wydziału

w Departamencie Polityki Celnej

12.50 – 13.00

 

10 min

Informacja Służby Celnej

 

…………………………………

13.00 – 13.15

 

15 min

 

Dyskusja

 

 

PANEL 2 – INFORMATYZACJA CŁA

 

Godzina

Temat wystąpienia

Prelegent

13.15 – 13.35

 

20 min

Stan prac nad informatyzacją systemu obsługi celnej – Program E - CŁO

Magdalena Rzeczkowska

Z-ca Dyrektora

Departamentu Polityki Celnej

13.35 – 13.50

 

15 min

 

Dyskusja

 

 

PANEL 3 –TRANZYT, UŁATWIENIA NA GRANICY

 

Godzina

Temat wystąpienia

Prelegent

14.00 – 14.20

 

20 min

Upoważniony nadawca dla TIR – pełna samoobsługa

Anna Dubielak

Naczelnik Wydziału

w Departamencie Polityki Celnej

14.20 – 14.40

 

20 min

Ułatwienia na granicy

Bartosz Gruszecki

Naczelnik

Urzędu Celnego w Przemyślu

14.40 – 15.00

 

20 min

 

Dyskusja

 

**Ministerstwo Finansów zastrzega możliwość dokonania zmian w przedstawionym planie konferencji w zakresie tematycznym lub prelegenta

 

Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w tegorocznych targach Trans Poland 2013, mamy nadzieję, że uda nam się pokazać w jakim kierunku planuje zmierzać Służba Celna by zapewnić efektywną i profesjonalną obsługę przedsiębiorców uwzględniając oczekiwania środowiska biznesowego w tym zakresie.

 

Szczegółowych informacji o Targach udziela:


Paweł Konowałek, tel.: +48 22 395 66 94   

transport@lentewenc.com

Rejestracja:   

http://trans-poland.pl/odwiedzajacy/rejestracja-on-line/

 

«Powrót